Kun työhuone muuttaa pihalle

Näitä aurinkoisia lämpimiä päiviä ei vaihtaisi pois. Eikä sisälläkään istuminen houkuttele. Näistä ihanista päivistä on nautittava niin kauan kuin niitä kestää ja täysin siemauksin. Ensiviikosta ei tiedä mitä silloin on, aurinkoa vai sadetta.

Minulla oli eräs projekti. Tai oikeastaan ahaa elämys, se kuuluisa, ”mulla on idea”,  josta Teemu jo tuossa kirjoiteli. Tämä projektin toteutus vaati paljon tilaa ympärilleen joten siinäkin syy miksi ompelukoneeni muutti terassille.  Mikä sen ihanampaa kun linnut laulaa, aurinko paistaa ja lämpö hellii. Kahvia hörppien työtkin sujuu ihan itsestään. Ulkotyöt voivat siis olla muutakin kuin pihatöitä tai läppärillä kirjoittelua.

Ulkona_töitä

Tämä paljon tilaa vievä työskentely oli se trampoliinin verkko. Se joka repsotti rumasti, eikä ollut enää niin turvallinen. Päätin siis korjata sen. Miksi heittää hyvää ja toimivaa roskiin kun on järkevää korjatakin se? Ahaa elämys oikeastaan alkoi siitä, että minulla oli kangasta, josta olin joskus aikoinaan ajatellut tehdä jotakin tyttöjen huoneeseen, mutta mikä oli sitten jäänyt tekemättä. Nyt tämä kangas pääsi käyttöön.

Purin verkosta sen repsottavat kankaat. Tai no, eipä niissä paljon purkamista ollut kun hapertuivat käsiin. Minulla on äitini vanha metallirunkoinen Singer kone vuodelta 1977. Eipä moni uskoisi, että kone toimii edelleen kuin unelma ja uskallan väittää että päihittää monet 2000-luvun kotikoneet mennen tullen. En siis suosittele kokeilemaan tätä operaatiota ihan millä koneella vain, sen verran paljon potkua koneelta tarvitaan. Singer siis laulamaan ja verkosta uudenveroista. Teemu tuossa totesi aikaisemmin, että trampoliini olisi pihan kaunein kukkanen. No nyt siinä ainakin kukat loistaa ja ehkä se muistuttaa nyt enemmän sirkustelttaa, joka ajaa trampoliinin asiaa. Mutta voisin väittää, että ihan heti ei tule samanlaista vastaan ja ohikulkijatkin saavat värikästä katseltavaa. Saanko siis esitellä, meidän uudistettu trampoliini, koko kylän komistus! Se mitä et voi piilottaa on parempi korostaa.

20160507_095551

Verkko uudistettuna

Trampoliini_uudetkuosit

Pihalla

Ps: ehkä ensi kesänä innostun sitä ”värittämään” vielä lisää. Nyt jo uusi idea pulpahti mieleen…

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  tiina saarela
  10.5.2016 at 12:43

  Aivan mahtava idea!Olen itse uusiokäytön puolesta puhuja ja tekijä.

 • Reply
  Sirkku
  12.5.2016 at 05:42

  Kiva kuulla, että pidit ideasta. Olisi tosiaan ollut sääli heittää pois muuten hyvässä kunnossa ollut verkko. Tuokin oli kokeilu, jossa ei olisi mitään hävinnyt ja tulos olikin käyttökelpoinen tuote.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.