Terveisiä asuntomessuilta, hauskoja ideoita tarjolla

Tässä on nyt perheen kanssa melkein viikko lomailtu ja oltu reissussa. Kesäloman lähes vakioksi muodostunut visiitti asuntomessuilla tuli myös tehtyä. Tällä kertaa asuntomessut olivat Seinäjoella, joten myös lapsille löytyi paljon ohjelmaa siltä suunnalta. Ollessamme messuilla ilma oli mitä mainioin aamupäivällä, kunnes taivas aukesi ja vettä saatiin oikein kunnolla.  Joka tapauksessa kiinnostavimmat talot tuli kierrettyä ja kuvasaldo oli varsin muhkea. Ensin alkuun voisin esitellä muutaman hauskan idean mitä bongailin eri taloista.

Tässä siis varsin hauska idea työpöydälle, jos työvälineinä on läppäri ja mapit. Eikä toteutus vaadi kovin suuria timpurin taitoja. Kaiken huipuksi materiaalit löytyvät usein ylijäämänä pihalta. Harkkoja, harjaterästä ja pala vaneria tai ylijääneitä laattoja.

Asuntomessut

Tämä seuraava valokuvien esillepanotapa, ei sekään suuria investointeja vaadi. Sopivan kauniisti kaartuva oksa, narua, rei’itin ja valokuvat ovat kauniisti esillä. Tähän on myös helppo vaihtaa valokuvia tarpeen mukaan.

IMG_1445

Saunaan puolestaan oli saatu ilmettä ja koristeellisuutta oksa-asetelmalla. Nämä oksat kestävät kovatkin löylyt ja tuovat kaivattua piristystä muutoin vähäeleisiin saunoihin. Eikä ole tämäkään vaikea toteuttaa. Oksat pihamaalta, valkoista spraymaalia ja sopiva astia oksille.

Sauna

Oli hauska huomata, että useassa talossa olivat myös wc:t saaneet taidetta seinilleen. Usein ajatellaan, että eihän vessa ole se paikka johon kauniita tauluja ripustetaan. Mutta miksipä ei? Onhan vessa kovin useasti käytetty huone ja vieraatkin siellä piipahtavat. Wc:n valaisinratkaisutkin ovat saaneet pikkuhiljaa kokea muutosta. Plafondit saavat väistyä ja riippuvalaisimet valtaavat tilaa.

IMG_1580

IMG_1537

IMG_1474

Riippuvalaisimista puheenollen tässä makuuhuoneessa on tehty hyvä ratkaisu sijoittaa vuoteen yläpuolelle valaisimet. Näin saadaan hyvä lukuvalo aikaiseksi, jos iltaisin ennen unen tuloa tykkää lueskella.

IMG_1444

Vielä muutama mainitsemisen arvoinen yksityiskohta löytyi kaapinovista. Varsin kätevä naulakko kun kaapinoveen ruuvaa kuvan kaltaiset nupit. Toimivat sekä koristeina, yksityiskohtina sekä ripustimina. Ja aivan ihanat olivat myös mustaan kaappiin kiinnitetyt siivet, jotka toimivat vetiminä.

IMG_1585

IMG_1720

Käy kurkkaamassa myös miehistä näkökulmaa messuihin!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.