Tekisikö mieli vaihtaa järjestystä?

Se on syksy nyt. Huomaa kuinka aikaa tulee vietettyä enemmän sisällä. Kesällä suurin osa ajasta kului ulkona, pihalla puuhastellessa mutta nyt on aika siirtyä sisätiloihin. Syksyssä on aina oma taikansa. Illat pimenevät, valot syttyvät ja kynttilät tuovat omaa tunnelmaa. Puut ulkona ovat hurjassa väriloisteessaan ja kertovat että nyt on viimeiset hetket nauttia silmää hivelevistä maisemista ennen lumen tuloa.

Monille ihmisille syksy on omalla tavallaan uudistumisen aikaa. Kun kerran ollaan enemmän sisällä alkaa sisustusvimmakin iskemään. Tosin jos Teemulta kysytään, hänen mielestään meillä pyörii sisustusvimma lähes 365 päivää vuodessa. Tästä siis päästäänkin asiaan. Jos nyt ei ihan täyttä remonttia ala tekemään niin uusi järjestys huoneessa tai uusi huonekalu muuttaa ilmettä mukavasti. Ei kun siirtämään huonekaluja nurkasta toiseen… tai sitten kokeilet tätä näppärää vinkkiä! Tarvitset vain kynän, paperia, sakset ja viivoittimen.

Piirrä paperille esimerkiksi mittakaavassa 1:20 tai 1:50 huoneen pohja. Muista merkitä ovien ja ikkunoiden paikat ja ota huomioon mahdollinen vinokatto tai kiinteät kalusteet. Mittaa myös huoneeseen tulevat huonekalut. Piirrä toiselle paperille jälleen mittakaavassa huonekalut ja leikkaa ne irti paperista. Nyt voit sovittaa huonekaluja edes takaisin ilman suurempaa vaivaa ja testailla uusia järjestyksiä, niin että ne myös toimivat, kalusteet mahtuvat ja itsekin vielä mahdut kulkemaankin huoneessa.

pohja_kollaasi

Meilläkin alkoi pieni remontti. Itseasiassa se alkoi kun Teemu lähti työreissulle ja sen piti valmistua minun toimesta ennen kuin Teemu kotiutuu, mutta kas kummaa tulikin yllättäviä mutkia matkaan… Tästä lisää myöhemmin, kunhan saadaan valmiiksi.

picmonkey-collage

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.