Hauskaa vappua!

Suomalaisen työn päivä eli vappu. Piti oikein tarkistaa, että mistä se vappu alun perin on saanut alkunsa ja mikä muu sen merkitys on kuin ilmapallot ja serpentiinit. Nykyään vappu on hyvin kaupunkilaistunut tapahtuma mutta vanhastaan sitä on vietetty maaseudullakin, niin herrasväki kuin talonpojat. Ja löytyy tälle kevään päätösjuhlalle myös kirkollista taustaa.

Me vietämme vappua pääasiassa kotona ja siskon luona kyläillen. Aamulla oli jo aivan mahtava auringonpaiste, joten vappuaaton kunniaksi teimme pienen piknikin pihalle. Vanhempi neideistämme, kun heräsi jo klo 5 jälkeen tähän juhlapäivään, niin paljon kerkeää tekemään ennen kuin kello on edes yhdeksän aamulla. Kovin harvoin tulee tehtyä näitä pihapiknikkejä, vaikka kaikenlaisista puutarhajuhlista usein unelmoinkin. Meiltä vain vielä toistaiseksi puuttuu ne omenapuut, joiden katveeseen katetaan pöytä kauniiksi ja nautitaan olosta ja elosta herkkujen keskellä. Tänään meillä oli herkkuina simaa, vaahtokarkkeja ja mansikoita. Yleensä suosin vain ja ainoastaan kotimaisia mansikoita, mutta nyt kaupassa vastaan tuli niin houkutteleva mansikkakoppa, joten olihan se pakko ottaa mukaan ja päästä fiilistelemään kesää joka on jo ihan kohta tässä.

Piknik_manskikat

Mansikat

Perjantai toi ihanan yllätyksen ja varaslähdön vappuun kun saimme simapullon ja itse tehtyjä lämpimiä munkkeja. Kerran vuodessa kun pääsee tällaisten herkkujen ääreen niin kyllä ne sitten maistuvatkin hyviltä. Itse en simaa enkä munkkeja tänä vuonna tehnyt joten nämä tuliaiset olivat oikein osuvat.

Vappumunkit

Huomenna onkin siten jo toukokuu. Mielestäni paras kuukausi vuodessa kun luonto alkaa vihertämään ja uuden alkuja voi nähdä joka puolella! Mukavaa vappua!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Eve
  30.4.2016 at 17:12

  Nam! Maistuiko mansikat yhtä hyvälle kuin näyttävät 😛 Hyvää vappua!

  • Reply
   Sirkku
   30.4.2016 at 17:42

   No, kyllä ne olivat hyviä, mutta eivät vetäneet vertoja kotimaisille, kesän kypsyttämille mansikoille 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.