Sikin sokin sekaisin

Tuttu tunne, varmaan vähän jokaiselle. Koti on sikin sokin ja toivoisit sen olevan jotakin muuta. Ovikello soi, kuka siellä nyt on? Uskallanko avata ovea, voi kauhistus näkevät meidän sekaisuuden. Lapsiperheessä normaalia arkea, että tavarat eivät ole paikoillaan ja pinnat eivät aina kiillä. Lattialla, jos ei puuroa niin ainakin leivänmuruja. Leluja siellä täällä. Toisaalla on askartelut jäänyt kesken ja tiskit pöydällä. Vauvakin puklasi olohuoneen sohvatyynylle ja siinäkin nyt läikkä. Hermo ei kestä enää hetkeäkään ajatusta että miten kaikki voi taas olla niin vinksin vonksin. Ajatus illalla nukkumaan mennessä siitä, että kaikki ei ole järjestyksessä on illalla viimeisenä mielessä. Mutta kumpi stressaa loppupeleissä enemmän? Se että laitat ne tiskit koneeseen vai ajatus siitä, että ne ovat siinä pöydällä ja näyttää sekaiselta? Itse tekeminen vai se ajatus? Itse huomasin että minua stressasi enemmän ajatus siitä, että tavarat ovat sikin sokin, eikä se, että miten ne saan siivottua, kerta toisensa jälkeen.

Herätyskello

Aina ei vain jaksa, eikä tarvitsekaan jaksaa laittaa kaikkea järjestykseen. Meillä eletään ja puuhataan aamusta iltaan mutta nyt meillä on paikka, joka on aina siisti. Illalla viimeiseksi nukahdan levolliseen tunteeseen ja aamulla silmäni avatessa näen saman seesteisyyden ja siisteyden. Päivä alkaa ja päättyy huomattavasti paremmin tämän vuoksi. Päätin siis raivata makuuhuoneestamme aivan kaiken ylimääräisen pois. Vai välttämätön sai jäädä. Tekstiileiksi valitsin vain seesteisiä ja rauhoittavia värejä. Tämä on se huone, jota päivän aikana vähiten käytetään, joten todennäköisyys siihen, että se pysyy siistinä aamusta iltaan on oivallinen. Kuinka ihana tunne on mennä illalla nukkumaan, vaikka nurkan taakse jäisikin pieni sotku? Aivot nollaantuvat ja ajatukset kaikkoavat. Huomenna on uusi päivä!

Anopin anopilta saatu Anopinkieli kruunasi vielä kaiken. Se edustaa vehreyttä, elinvoimaa, siisteyttä ja antaa energiaa. Varsin ryhdikäs hyvän huomenen toivottaja kun avaan silmäni uuteen päivään vain todetakseni, että elämä on pieniä oivalluksia täynnä…

Sänky

Tyynyt_sängyllä

Kukat

Tila

Anopinkieli

Kivet

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Katariina
    27.7.2016 at 16:14

    Niin seesteisen kaunis huone!

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.