Puuhelmiä ja verhonipsuja

Projektilla on aina alku ja loppu. Tätä lausetta joudun joskus muistuttamaan myös itselleni. Minulla on tapana usein aloittaa mitä erilaisimpia näperryksiä. Usein ne liittyvät sisustukseen. Joskus ne ovat vähän isompia ja toisinaan pieniä muiden arkisten askareiden välissä tehtäviä pikku kikkailuja.

Tällä kertaa käsittelyyn pääsivät puuhelmet ja maalin jämät.  Olen jo tovin etsinyt sopivia pyyhenipsuja. Sellaisia, että ne ovat sopivan samanlaisia mutta kuitenkin erilaisia, että jokainen perheenjäsen tunnistaa sen jollakin tavalla omakseen. Nykyään harmittavan usein pyyhkeistä puuttuu ne lenkit, joilla pyyhkeen saa roikkumaan joten tarvitaan erillinen ripustusväline. Lasten kanssa tekstillä varustetut merkit eivät vielä oikein toimi, kun lukutaitoa ei ole. Ja voin kertoa, että nimeä Sirkku ei juurikaan muusta valmistuotteesta löydy kuin sokeripaketista.

Maalipurkit

Maalasin siis puuhelmet toisista projekteista jääneillä maaleilla eri värisiksi. Lisäksi tarvittiin mokkanauhaa ja verhonipsu. Solmu päähän ja pyyheripustin on valmis. Nyt luulisin, että jokainen tunnistaa omansa ja pyyhkeet pysyvät hyvässä järjestyksessä pesuhuoneen naulakossa. Puuhelmi askartelussa vain mielikuvitus on rajana ja mikäli itsellä ei löydy maalinjämiä tai innostusta askarteluun näitä on ostettavissa monelta kotimaiselta käsityöyrittäjältäkin mitä herkullisimmissa väreissä ja muodoissa.

Nipsut_pyyhkeet

Kylpypyyhkeet

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Marja
  17.5.2016 at 16:28

  Voi että miten ihanan näköisiä ja tosi siistit. Saispa itsekin aikaiseksi :). Noista tulee kivat avaimenperät ja vaikka mitä :D!

  • Reply
   Sirkku
   17.5.2016 at 18:11

   Se inspiraatio voi vielä joku päivä koittaa 🙂
   Pohdinkin tässä, että josko pöytäliinapainoiksi laittaisi seuraavat helmet.

 • Reply
  pia/aurinkokujalla
  19.5.2016 at 17:02

  Kiva idea ja toisaalta rajaton määrä mitä voi tehä, kun vaan alkaa tehä…
  Osallistu kastehelmi arvontaan.
  Hyvää torstai-iltaa sulle.

 • Reply
  Kaisu
  10.8.2016 at 21:20

  Jäin katsomaan onko kaakeleiden saumoissa jotakin bling blingiä kun hauskasti kimaltaa? Jos on niin erilainen ja näyttävä yksityiskohta. Hienoa!

  • Reply
   Sirkku
   13.8.2016 at 07:46

   Kyllä, kaakelisaumoissa on hilettä. Sauma on epoksia ja siihen on sekoitettu hilettä ennen kuin on saumattu kaakelit.

 • Reply
  Maps
  7.10.2017 at 08:13

  Hei, minkä kokoisia helmiä käytit pyyhenipsuihin? Näyttää tosi kivoilta 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.