Paperipusseja ja lahjarasioita

Täällä on nyt hääräilty pienten askartelujen parissa. Kuinka ollakaan, että nämä näpertelyt tulevat taas ajankohtaisiksi tässä vaiheessa vuotta. Päätin kerrankin aloittaa ajoissa koska olen kuullut sanonnan, että hiljaa hyvää tulee eikä mielenkiinto lopahda kesken kaiken.

askartelutarvikkeet

Kokeilin siis itse tehdä paperipusseja ja lahjarasioita. Ongelmaksi vain muodostui mistä saan paperia ja kartonkia jossa olisi aiheeseen sopivat kuosit. Ennen kuin lähdin paperikauppaan, päätin kokeilla kikkaa, jossa kelmun avulla silitetään servetti paperiin kiinni. Tykkään käyttää servettejä ja aina jää satunnaisia määriä laatikon pohjalle, joten ne on nyt oiva keino saada käyttöön tällä tavalla. Tekniikka menee siis niin, että alimmaiseksi paperi, paperin päälle kelmua ja kelmun päälle servetin päällimmäinen kerros ja koko setti silitetään leivinpaperin läpi. Kannattaa lisäksi suojata silityslauta koska sulanut kelmu on hankala saada irti.

servetti_paperit

Silityksen jälkeen leikkaa paperin yli mennyt servetti ja kelmu pois. Näin sinulla on arkkeja paperipussin taittelua varten. Mikäli teet lahjarasian, suosittelen käyttämään kopiopaperin sijasta kartonkia. Erinomaisen ohjeen paperipussin taitteluun löydät esimerkiksi täältä. Myös lahjarasioiden askarteluun löytyy paljon erilaisia videoita.

Se, mitä näistä pusseista ja rasioista on nyt tarkoitus tehdä selvinnee myöhemmin mikäli ideani onnistuvat.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Kohti joulun taikaa - Sirkkula
    30.11.2016 at 22:14

    […] kerroin tekemistäni paperipusseista ja kuinka ollakaan, ne liittyivät tähän joulukalenteriprojektiin. Askartelin siis 24 pussia, […]

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.