Nukkekodin teekutsut

Aikuiset aina pitää kahvikutsujaan, joten pitäähän sellaiset lapsillakin olla ja varsinkin nukkekodissa. Löysin aivan ihanat nukkekodin teekupit kesälomareissulla ja ostin ne niin ettei tytöt huomanneet. Rakastan siis tehdä yllätyksiä! Tytöt ovat nukkekodin saaneet lahjaksi. Jouluna tonttu oli tuonut sen aulaan. Oli niin jännää iltaisin maalata ja tapetoida nukkekotia ja yllätys oli mieluinen!

Nukkekoti

Nukkekodin olohuone

Nukkekoti pöytä

Mutta, jotta teekutsut onnistuvat niin pitäähän jotain tarjottavaakin olla. En ole aikaisemmin juurikaan mitään muovaillut askartelumassasta, joten nyt oli tilaisuuteni tullut. Jälleen illan hiljaisina tunteina leikin leipuria ja sain kun sainkin askarreltua kakun, donitseja ja vaahtokarkkeja. Mittasuhteet tosin menivät vähän pieleen mutta se ei pieniä innokkaita leikkijöitä näyttänyt haittaavan.

Kakku_askartelumassa

Pienet marjat kakun päällä vain osoittautuivat vähän ongelmaksi koska ne olivat suuri sopivan kokoisia pienemmän neidin nypittäviksi kakun päältä irti. Kun valtaosa marjoista oli jo irti, ei auttanut muu kuin ottaa pikaliima käyttöön.

Kuppi ja kakku

Donitsi_askartelumassa

Olemme pikkuhiljaa sopivien kalusteiden ja ideoiden tullessa vastaan sisustaneet nukkekotia. Sain samaisina illan hiljenevinä tunteina tehtyä myös maton pöydän alle. Aika simppelillä tavalla. Pahvia, kangasta, liimaa ja villalankaa. Liimasin siis kankaan pahville ja siihen kankaaseen sitten villanlangan pätkiä ja näin valmistui raitamatto. Alapuolella olevasta kankaasta nypin muutamia lankoja pois ja näin mattoon muodostui myös hapsut. Tiedä sitten kauanko kestää leikeissä, mutta oli niin helppo ja yksinkertainen tehdä, että ei haitta vaikka askartelisi uuden.

Nukkekodin matto

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.