Maalia pintaan ja tunnelman muutos

Kerroin viimeksi, kuinka olin aloittanut pienen projektin Teemun ollessa työreissulla. No se pieni projekti koski meidän yläkerran aulaa. Tämä kyseinen aula ei ole oikein koskaan miellyttänyt minua ja ehkä siitä syystä käyttökin on ollut todella vähäistä. Kun rakensimme taloa, oli tämä viimeisimpiä kohteita ja tulos myös sen mukainen. Siitä tuli niin sanotusti ”ihan kiva”.

SAMSUNG CSC

Yläkerran aula

Muutaman vuoden olen monesti pohtinut, että jonain päivänä nuo liian pliisut tapetit lähtevät ja aula saa täysin uuden ilmeen. Ylläolevat kuvat ovat arkistoistani miltä aula joskus on näyttänyt. Noin vuosi sitten hankittiin aulaan uudet tuolit ja ompelin niihin uudet päälliset. Tuolit olivat uskomattoman edullinen kirppislöytö. Tosin toisessa oli punainen päällinen ja toisessa musta, joten ne eivät sopineet suunnitelmaan.

Poäng keinutuoli, marimekko kankaasta päälinen

Intoa aulan muutokseen lisäsi se, että olin jo aikaisemmin maalaillut yhtä, jos toista kalkkimaaleilla ja tiesin, että sitä on myös seinämaalina. Halusin siis tehdä kokeilun myös sillä saralla. Maaliksi valikoitui Vintage paint,  warm grey sävy. Kalkkimaali on siis täysin mattapintainen ja myös hivenen armollisempi kuin tavalliset seinämaalit. Koska pinnasta tulee elävän näköinen vähän ehkä betoniseinää muistuttava (riippuu toki sävystä) niin kaikki kolhut ja epätasaisuudet eivät näy. Valo tuo oman ilmeensä pintaan ja eri valossa huoneen tunnelma on hyvinkin erilainen.

Muutoksen myötä aulan käyttökapasiteettikin on noussut. Siellä on joskus jopa telkkarikin päällä ja aulassa vietetään aikaa yllättävän paljon pelaillen ja oleskellen. Aikaisemmin tv-tason virkaa toimittanut sohvapöytä sai väistyä ja tilalle hankittiin peltikaappi. Seinälle ripustettu valaisin on hehkulamppuja muistuttava led valoketju, jonka loppukesästä hankin ja joka toimi terassilla valaisten syksyn pimeneviä iltoja. No, nyt terassikausi on takana päin ja valot saivat uuden paikan.

kalkkimaali_seina

kalkkimaali_seina2

Hehkulamppu valosarja, led

Pientä hienosäätöä aula vielä vaatii. Koska sirkkeli ja jiirikulmat eivät ole se minun vahvin juttu jäi Teemulle vielä pientä puuhaa listojen osalta. Myös porraskuilun seinä saa väriä pintaan, mutta se jää vaaleaksi ensinnäkin siitä syystä, että se tuo aulaan valoa ja toiseksi toivon ettei sitä tarvitse heti maalata uudelleen.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.