Lavankaulukset ja kasvimaa. Vierailevina tähtinä: ystäväni muurahaiset!

Teemu tuossa jo aikaisemmin kirjoitteli arvauksia minun tekemistä kaivauksista pihalla. No nyt kerron todellisen laidan niistä. Sain muutama vuosi sitten appiukoltani vanhoja lavankauluksia. Tuolla ne nyt ovat pyörineet tallin nurkalla kesät talvet kunnes sain idean, että kokeilenpa minäkin tänä kesänä kasvimaata. Kaivoin siis laatikoille sopivat paikat pihalle. Tai no, pääsi Teemukin apumieheksi kiviä nostamaan. Lavankaulukset olivat niin hyvässä kunnossa, että ne eivät vaatineet muuta kuin pesun ja paikoilleen nostamisen. Multaa laatikot täyteen, siemenet joukkoon ja luonto hoitaa loput. Tai ainakin kuvittelin niin.

Aikaisempaa kokemusta minulla ei ole kasvimaasta, joten fiilispohjalla valitsin kaupasta siemenet. Mukaan tuli porkkanaa, retiisiä, sipulia, hernettä ja salaatteja. Muistin joskus kuulleeni, että kasvimaallakaan kaikki eivät tule toimeen keskenään, joten piti vielä selvittää mitkä olisivat parhaat asuinkumppanit kasvulaatikossa. Sain myös hyvän vinkin, että kaikkia siemeniä ei kannata kerralla istuttaa vaan lisätä vaikka parin viikon päästä uusia niin sato kypsyy tasaisemmin.

Siemenpussit

Jotain piti myös keksiä millä merkkaan kylvetyt siemenet. Taas minut pelasti pätkä puulistaa, valkoinen maali ja Dymo. Valkoinen maali on se, jota meiltä löytyy aina. Sitä tulee sudittua usein ja moneen paikkaan. Dymon puolestaan hankin jokunen vuosi sitten ja sillä napsuttelen tekstiä jos jonnekin. Olen kovin laiska tekstaamaan käsin, joten Dymo hoitaa asian puolestani.

Yrttikepit

Istutuslaatikot

Yrttitikku

Kahden ensimmäisen laatikon kylvöoperaatio sujui hyvin. Kolmanteen siirtyessä huomasin pientä kuhinaa ympärillä. Tai korjaan, ei ihan pientä kuhinaa vaan kokonainen muurahaislegioona oli vallannut laatikkoni! Mikä on ärsyttävämpää kun muurahaiset, jotka tunkevat itsensä juurikin sinne, missä niiden ei tarvitsisi olla? Niitä oli niin paljon joka puolella, että päätin lähteä pakoon ja ulkoistaa niiden häätöoperaation. Mitä luulet kuinka kasvimaani käy? Voittaako muurahaiset vai minä?

Muurahaiset

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.