Kuinka peltikaappi antoi suunnan wc:n sisustukselle

Mielestäni nämä sadepäivät ovat hyvinkin piristäviä aurinkoisten päivien väliin. Luonto tykkää, oma mieli virkistyy ja ilma tuoksuu raikkaalle. Sadepäivän kunniaksi päätin minäkin tehdä kirjoituksen sisätiloista. Mistä muusta sitä sitten aloittaisi kuin ehkä kodin tärkeimmästä ja eniten käytetystä huoneesta. Eli wc:stä. Voisin väittää, että tämä paikka on loppupeleissä se eniten tarpeellisin tila. Ja meillä tämä yläkerran wc on viimeisin valmistunut kohde talossamme. Kiivetkäämme siis raput yläkertaan ja tehdään vilkaisu sinne.

Kun taloamme aloitettiin suunnittelemaan, tein toki jo valmiiksi sisustus- väri ja kalustesuunnittelua. Yläkerran wc:n suunnittelin kaakeloitavan ja jopa sisältävän jotakin luumun väriä tai beigeä värimaailmaa. Löysinkin koneelta vielä muutaman kuvan silloisista ideoista.Suunnitelmakuva

Aikaa kuitenkin kului muutama vuosi ennen kuin tämän wc:n laitto tuli vastaan. Päädyttiin täysin erilaiseen värimaailmaan ja materiaaleihin mitä ajatuksissa oli ollut. Ajatus tästä wc:stä lähti siitä, että löysin sisustusliikkeestä ihanan tummanpuhuvan ja rouheisen peltikaapin. Alkuperäinen kaapin käyttötarkoitus tuskin on ollut wc tila mutta mielestäni se sopi sinne perinteisten pyyhekoukkujen sijaan. Ja saihan siihen pientä säilytystilaakin koska vinokaton vuoksi tilaan ei ollut tulossa seinäkaappeja.

Pyyhekoukut

Kaapin myötä seinien materiaaliksi valittiin struktuuripaneeli. On muuten huomattavasti nopeampi laittaakin kuin laatoitus. Lattiakaivo tilassa oli, joten lattia laatoitettiin ja siihen valittiin kiiltäväpintainen musta lasimosaiikki tummalla saumalla. Kiinteät kalusteet oli valittu jo aikaisemmin ja pienellä fiksauksella nekin sopivat värimaailmaan. Pöytätaso oli alun perin pähkinän värinen ja se sai ylleen mustan, puukuvioisen dc-fix muovin. Alkuperäiset vetimet myös vaihtuivat mustiin vetimiin. Peili kulkeutui ystävältäni meille ja sopi kuin nenä päähän niin sisustukseen kuin vinokaton alle.

Lavuaari

wc

wc_taso

Tässä vessassa voi aistia merihenkisyyttä, pientä blingblingiä ja teollisentyylin rouheutta. Kaikki kolme sulassa sovussa ja sopusoinnussa. Kannustan siis muitakin kokeilemaan eri tyylien yhdistelyä ja yllättymään lopputuloksesta.

Oman merellisen henkäyksen vessaan tuo myös tuoksupullossa oleva meren tuoksu. Tämä ei ole maksettu mainos, mutta tykkään kun heti sisään astuessa nenään leijailee mieto raikas meren tuoksu.

Huonetuoksu

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.