Kohti joulun taikaa

Marraskuun viimeistä päivää viedään. Huomenna alkaa se pitkään odotettu joulukuu. Tai ainakin lapset ovat sitä jo monesti kysyneet koska alkaa joulu ja vähintään yhtä monta kertaa koska sataa lunta. Ihan vielä meillä ei joulukoristeita ripustella eikä jäälyhtyjä olla päästy tekemään, mutta valot on laitettu ikkunaan ja joulukalenterista aloitetaan laskemaan montako yötä vielä jouluun.

Olen monesti ihastellut muissa blogeissa ja lehtien sivuilla mitä erilaisimpia itse tehtyjä joulukalentereita. Tänä vuonna päätin sen itsekin toteuttaa.

Tuolla meidän puuliiterin takana on harmaantunutta mutta käyttökelpoista lautaa vinot pinot. Olen monesti pohtinut mihin muualle niitä käyttäisi kuin polttopuuksi. Tänä syksynä taas katselin 6 vuotta sitten, minun omin käsin vasaralla paukuttamia harmaantuneita anturamuotteja ja päätin että nyt niistä edes osa otetaan käyttöön. Jostain kumman syystä ne anturamuotit ovat sydäntä lähelläni. Silloin sain ensi kosketuksen mitä oikeasti tarkoittaa, kun rakentaa itse talonsa. Elokuun kuumina hellepäivinä hyvin pahoinvoivana, esikoistamme odottaessamme niitä paukutin kasaan vasaran voimalla. Siinä vaiheessa, kun en vielä ollut rohjennut käyttää naulapyssyä enkä tiennyt, kuinka kätevä työväline se voisi olla. No mutta asiaan, tällä kertaa katsoin viisaimmaksi ulkoistaa Teemulle tämän kuusen naputtelun. Kasa harmaata lautaa, nauloja ja rullamitta. Siitä se lähti.

joulupuu_laudoista

Aikaisemmin kerroin tekemistäni paperipusseista ja kuinka ollakaan, ne liittyivät tähän joulukalenteriprojektiin. Askartelin siis 24 pussia, viritin narut Teemun tekemään kuuseen ja pyykkipojilla pussit narulle. Nyt tytöillä on joulukalenteri jonka luukuista tulee mukavia tehtäviä, askartelutarvikkeita tai muuta pientä puuhaa.

joulukalenteri_puu

paperipussi

Virittelin joulukalenteriin vielä valot ja jätin sen alakerran aulaan. Siellä se nyt tuo valoa pimeyteen ja odottelee aamunvirkkuja. Vähän jo itseä jännittää millaisen vastaanoton kalenteri saa.

Toki tein ahkeralle timpurilleni myös oman kalenterin, hempeilyn merkeissä. Jokaiselle päivälle suklaata ja lämpimiä ajatuksia.

joulukalenteri_purkki

Mukavaa ja leppoisaa joulun odotusta myös sinulle!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.