Kenkälaatikoiden uusi ilme

Kenkälaatikot ovat suhteellisen vahvoja ja kestävät hyvin käyttöä. Tästä syystä usein pyydän kenkiä ostaessa myös laatikon mukaan. Tykkään säilyttää kengät laatikoissa koska näin ne pysyvät huomattavasti paremmassa kunnossa eikä eri kausien kengät loju samassa kaapissa villinä sekamelskana. Ainut harmittava puoli on se, että jokaisella kenkävalmistajalla on oman värisensä laatikko eikä nämä laatikot kovin usein silmää hivele. Näyttävät kovin sekasotkuisilta värien kirjossaan.

Kenkälaatikot

Olen monesti, todella monesti aikonut päällystää laatikot. Olen jopa rakennusajasta asti säästänyt tapetin jämiä joilla sitten sopivan ajan tullen laatikot päällystän. Vaatehuonetta siivotessa samaiset laatikot taas pistivät silmään ja siitä se idea sitten lähti. Olen siis liian laiska päällystämään laatikoita paperilla mutta maalaamisesta tykkään!

En ole aikaisemmin käyttänyt kalkkimaaleja, mutta nyt päätin kokeilla koska olin kuullut, että niillä on erinomainen tartunta lähes pintaan kuin pintaan. Tiesin että Putiikki Vanha-Vanto  Raisiossa myy kalkkimaleja, joten suuntasin sinne ja valikoimassa oli toinen toistaan kauniimpia sävyjä todella runsaasti. Mukaan lähti neljä pientä maalipurkkia. Hintakaan ei päätä huimaa, joten jos tämä kokeilu olisi mennyt hukkaan ei tappio olisi ollut suuri.

Vintage_Kalkkimaali

Maalien peittävyys on aivan mahtava. Kuten kerroin, niin kenkälaatikoita oli jos jonkin värisiä. Ja riittoisuus, sekin on tavallisiin maaleihin nähden todella suuri. Maalatessa väri näyttää erilaiselta, mutta kuivuessaan sävy on juurikin sellainen kuin värikartassa on. Kuivumisaikakin on lyhyt, joten jos on tarvetta voi saman päivän aikana maalata toisen kerroksen.

Kalkkimaali_peittävyys

Kenkälaatikot saivat uuden värin pintaan ja kyllä niitä nyt kehtaa esitellä. Vaatehuonekin näyttää siistimmältä, kun värienkirjo on taltutettu. Ja koska laatikot ovat kestäviä ja kauniita, mikä estää niitä laittamasta esille ja säilyttää niissä muutakin kuin kenkiä.

Kalkkimaali_maalattu

Korkokengät

Kalkkimaali_kenkälaatikot

Maalauksesta innostuneena saivat viininpunaiset pienet helmetkin väriä pintaan ja vara-avaimille sain tehtyä yhtenäiset avaimenperät. Nyt on kylpyhuone kuin avainkaappikin viimeistelty puuhelmillä. Mitähän sitä seuraavaksi keksii?

Avaimenperät_puuhelmet

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Kaisu
    10.8.2016 at 21:16

    Ihan mahtava idea! Helppo ja halpa toteuttaa. Näistä tykkään ja näitä lisää, kiitos 🙂

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.